Bruselský atentát v médiích: Internet. Weby sází na online reportáže, sociální sítě opět zahlcují hashtagy

brusel1V úterý 22. března krátce před osmou hodinou ranní v Bruselu vybouchly 2 nálože na letišti, o pár desítek minut poté i bomba v metru. Reakce vypukly ihned. Jak celou událost reflektovala média? Takto reagoval internet.

brusel2 Jedna z prvních reakcí se objevila na Twitteru AIRLIVE. Na této stránce neustále přibývaly nové informace, postupně i fotky i videa.

Stejně jako útoky v Paříži, i ty bruselské už mají svou stránku na Wikipedii. Sociální sítě zahltil hashtag #Pray for Brussels, kterým ostatní lidé vyjadřovali soucit.

Oproti Francii si nikdo na Facebooku neměnil profilové obrázky do barev Belgie. Mimo hashtagu po sociálních sítích kolovala fotka, kde Francie objímala Belgii. Také se zde objevuje fotka plačícího Tintina, hlavní postavy z komiksové řady Tintinova dobrodružství od belgického autora.

Tuzemská online média

Server idnes.cz zveřejnil svůj první článek v 8:25 a o čtrnáct minut později spustil online reportáž, která fungovala až do druhého dne cca do 21:00.

brusel5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novinky.cz vydaly zprávu již v 8:21, jejich online reportáž začala v 9:24 a pokračovala do večera. Hned v den útoku i den poté vydávají rozhovory s Čechy na letištích, a různá vyjádření vlády.

brusel6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ihned.cz online reportáž nemělo, zpráv však vydalo velké množství. Blesk.cz vydává zprávy spíše o atentátnících, hrozbách IS, obětech atentátu a jejich pozůstalých.

Aktuálně.cz pořád přináší aktuální informace o dění v Bruselu, jednání vlády a vyjádření papeže.

brusel7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V internetových médiích má Brusel menší zastoupení zpravodajství, než měl atentát v Paříži. Více se však objevují zprávy z jednání vlád, rozhovory s pozůstalými, obyvateli Bruselu a také informace ze zasedání vlády.

KOMENTÁŘE

Přidat komentář